Facebook, O İntihar Videosunu Kaldırmıyor!

Facebook canlı yayını esnasında intihar eden 12 yaşındaki genç kızın videosu paylaşılmaya devam ediyor. Peki Facebook, neden bunu kaldırmıyor?



Facebook'un yapay zekasına göre video kullanım şartlarını ihlal etmiyor. Ancak genç kız aile fertlerinden birinin tecavüzüne uğradığını söyleyip intihar ediyor. Genç kızın profilinde bulunan canlı yayın videosu şikayetler doğrultusunda kapatılmış olsa da diğer kullanıcıların paylaştığı bu video henüz kaldırılmadı. Sadece Facebook'ta değil Youtube'da bu videoyu barındırıyor.

Topluluk kurallarını ihlal eden videonun şikayetlere rağmen kaldırılmıyor olması ve bu Facebook'un uygunsuz olmadığını söylemesi ne yazık ki üzdü.. Ortada 12 yaşındaki bir genç kızın videosu var.

Videoyu kurallarını ihlal etmediği gerekçesiyle yayından kaldırmayan Facebook'un şikayetlere otomatik yanıt veren sistemin düzeltilmesi gerekiyor. Yoksa daha birçok kez böyle durumlar ile karşı karşıya kalacak. Otomatik moderasyon sistemi bu yayının kuralları ihlal etmediğini söyleyerek yayından kaldırmadı.

Peki siz bu tatsız durum hakkında ne düşünüyorsunuz?