İtalya'dan Microsoft'a Office Darbesi!

Microsoft'un pek çok kullanıcı tarafından sevilerek kullanılan Office uygulamarına şimdiye dek en büyük darbe İtalya'dan geldi. İşte o önemli karar!



Microsoft'un önemli programlarından olan Office paketinin hali hazırda en önemli rakibi konumunda olan LibreOffice, Microsoft Office'in önemli bir müşterisi olan İtalya Savunma Bakanlığını kendi safına çekti. İtalya Savunma Bakanlığı'nca yapılan açıklamada Bakanlık bünyesinde bulunan tüm bilgisayarlarda ve iş istasyonlarında kullanılan bilgisayarlarında kullanılan Microsoft Office programlarının kaldırılıp yerine LibreOffice programlarına geçiş yapılacağını açıkladı.

İtalya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan bu açıklama aslında çok önceden belliydi. Bu kararın çıkış noktası Libreltalia adında kar amacı olmayan İtalyan merkezli bir şirketle İtalya Savunma Bakanlığı arasında 2015'in Eylül ayında yapılan anlaşma.

Son olarak LibreOffice'in 2017 itibariyle 75b bin aktif kullanıcıya ulaşacağı ve 2020 yılından itiibarande de bu rakamın 100 bin kullanıcı olacağı düşünülüyor. Bakalım ilerleyen zamanda LibreOffice'in kullanıcı sayısı artacak mı ?