LG, OLED Ekranlara Yatırım Yapacak!

Geleceğin ekran teknolojisi olarak görülen OLED ekranlara dev bir yatırım daha LG'den geldi.



OLED ekranların üretimi için dev bir bütçe ayıran LG bu alana yönelecek. Son zamnalarda bildiğiniz üzere birçok teknoloji devi mobil cihazlarında OLED ekrana yönelmişti. Geleceğin teknolojisi olarak düşünülen OLED panel üremininde lider üreticiler yeni yatırımlarla ortaya çıkıyor. Samsung ve LG bildiğiniz gibi bu konuda dev bütçe ayıran teknoloji devleri.

LG yakın zamanda yayınlamış olduğu basın açıklamasıyla OLED ekran üretimi için dev bir bütçe ayırdığın duyurdu. Güney Kore'nin Paju şehrinde bulunan LG Display'e ait olduğu farike için gerçekleştirilecek olan 1.75 milyar dolarlık yatırımla esnek ekran yani OLED ekranların üretimine bağlanacak.

OLED pazarına ise ilgi büyük. Esnek ekranların satışları bugün itibariyle 59 milyon iken sadece 4 sene sonra bu sayının 416 milyon olması bekleniyor. Bu ciddi bir rakam. Buna yatırım yapan teknoloji devleri buradan meyvelerini alacaklarına benziyor.

Apple'da OLED'e geçecek!
2017 yada 2018 yılında iPhone modelleri için de OLED ekran dönemi başlayacak. iPhone'lar için Samsung'un bir numaralı ekran tedarikçisi olması bekleniyor. LG'nin de iPhone cihazlar için OLED ekran tedarikçisi olabileceği de konuşuluyor. Bakalım önümüzdeki yıllarda iPhone'larda OLED ekranı nasıl bir tasarımla göreceğiz.

Samsung, LG'den önce davranıp OLED ekran pazarının yüzde 95'ini elinde bulunduruyor. Yani Apple'ın tedarikçisinin Samsung olma ihtimali daha yüksek. Çünkü Lg henüz Samsung ile OLED ekran için rekabete gelecek duruma dahi gelmiş değil. LG özellikle OLED ekranda televizyon piyasasında boy göstermeyi planlıyor.

Peki siz esnek ekranlar için ne düşünüyorsunuz?