Samsung Artık Android Akıllı Telefon Arenasından Çekiliyor Mu ?

Samsung bilindiği gibi köklü bir telefon üreticisi, güçlenmesi ve lider markalardan olmasını Andorid'e borçlu. Ancak Samsung lideri olduğu Andorid pazarından çekilebilir!



Samsung bilindiği gibi Google'ın mobil işletimn sistemi olan Android'in gücünü de arkasına alarak kullanıcılar tarafından çok beğenilen akıllı telefonlar üretti. Ancak bir türlü Apple gibi olamayan Samsung bu anlamda kendi işletim sistemini geliştirmekten de geri kalmamıştı. Daha önce pek çok kez denediği yeni işletim sistemi gelişmelerinde nihayet Tizen'le başarıya ulaşan Samsung ile ilgili ortaya yeni bir iddia ortaya atıldı. Gelen son iddialar eğer doğruysa Samsun yavaş yavaş kendi ekosistemine geçiş yuapacak. Kendi işletim sistemi olan Tizen'le daha çok ilgilenecek olan Samsung bu sayede Andorid'den yavaş yavaş çekilecek.

Samsung'un kimliği açıklanmayan bir yetkilisinin Koera Times'a yaptığı açıklamaya göre Samsung kendi işletim sistemine geçiş yapmaya hazırlanıyor. Yapılan açıklamaya göre şimdiye kadar güçlü bir ekosistemi olmayan Samsung'un eğer Andorid ile yoluna devam ederse bir geleceği de olmayacak. Samsung'un bu gizli ismi, Güney Koreli teknoloji devinin kendi ekosistemini oluşturmakta bir hayli geç kaldığını ancak Tizen'le birlikte bu durumun gün geçtikçe daha iyiye gittiğini açıkladı.

Bilindiği gibi Samsung şu anda giyilebilir teknoloji alanında Google'ın bu alanda işletim sistemi olan Andorid Wear'ı tamamen terk etti. Bunun yerine kendi işletim sitemi olan Tizen'e yöneldi ve odaklandı. Tizen işletim sistemine sahip cihazlarında satış grafiği bir hayli umut verici. Samsung'un Tizen cihazlarında odaklandığı ülke olan Hindistan'da şimdiye kadar 64 milyon Tizen işletim sistemine sahip akıllı telefon satıldı. Bu rakam Samsung için büyük başarı. Bakalım açıklandığı gibi Samsung ilerleyen süreçlerde Android'i terk ederek kendi işletim sistemi olan Tizen'e yönelecek mi ?