One UI 7'nin Güvenli Klasörü'nde bir güvenlik açığı vardı: Fotoğraf seçici belirli koşullarda dışarıdan "güvenli" dosyalara erişebiliyordu. Örneğin, Instagram'a fotoğraf yüklerken Güvenli Klasör'den şifrelenmemiş medyayı açığa çıkarabiliyordu. Android'in iş profilinfr, iş uygulamalarını ve verilerini kişisel olanlardan ayrı olarak depolamanıza olanak tanıyan alandaki bu açık hızla manşetlere çıktı ve Galaxy kullanıcıları arasında ciddi gizlilik endişelerine yol açtı.
Samsung'dan Güvenlik Endişelerine Son Veren HamleBu güvenlik açığından ilk etkilenen cihaz One UI 7 olsa da Samsung , daha güçlü güvenlik ve daha önce etkilenen kullanıcılar için daha fazla gönül rahatlığı sağlamak amacıyla cihazda tamamen izole bir ortam olan (Özel Alan) Private Space'e geçiş yapıyor.
Android 16 tabanlı One UI 8, Güvenli Klasörü Android'in özel alan API'sine taşıyarak bu sorunu doğrudan ele alıyor. Çalışma profilinden farklı olarak, özel alan, fotoğraf seçici veya ana dosya sistemi tarafından erişilemeyen mühürlü bir bölgedir. Bu değişim, hassas dosyalar için sağlam koruma vaat eden Z Fold 6'daki erken One UI 8 sürümlerinde fark edildi.
Samsung'un Private Space'e hızlı geçişi, veri güvenliğine olan bağlılığını gösteriyor. One UI 8 beta muhtemelen Haziran'da piyasaya sürülecek ve Galaxy Z Fold 7 ile birlikte Temmuz'da genel bir sürüm yayınlanacak ve (Güvenli Klasör) Secure Folder'ın yükseltmesi, uygun Galaxy cihazlarını gizlilik konusunda bilinçli kullanıcılar için daha da çekici hale getirebilir.
One UI 8'in Samsung Güvenli Klasörü mobil güvenlik için yeni bir standart mı belirleyecek yoksa sadece Google'ın hilelerine mi yetişiyor? Google I/O 2025 yaklaşırken, Samsung'un ekosistemini nasıl kilitlediğini öğreneceğiz.