Snapchat Amazon İle 1 Milyar Dolarlık Anlaşma Yapma Yolunda!

Snapchat yapacağı anlaşma ile beraber alışveriş devi Amazon ile kafa kafaya vermeye hazırlanıyor. 1 Milyar dolarlık anlaşma yapma yolunda...



Snapchat'ın popüler Snapchat mesajlaşma ve fotoğraf paylaşım uygulamasının arkasındaki şirket olan Snapchat ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na yapılan yeni bir dosyaya göre, önümüzdeki beş yıl içinde 1 milyar dolar değerinde Amazon bulut hizmeti almayı kabul etti.

Perşembe günü yayınlanan güncellenmiş bir S-1 dosyasından elde edilen bu çerez, Snapchat'ın planlanan halka arzına ilişkin bir belgede aynı beş yıllık süre içinde 2 milyar dolar değerinde Google Bulut hizmeti almayı taahhüt etmesinden birkaç gün sonra geldi. Snapchat, bu yeni belgede "bilgisayar, depolama, bant genişliği ve diğer hizmetlerimizin büyük çoğunluğunu" ağırlamak üzere Google Cloud'a güveniyor olduğunu dile getirdi. Ama sonra şunlarıda söyledi; iş operasyonlarımızın gereksiz altyapı desteği için Amazon Web Services ile önümüzdeki beş yıl içerisinde 1 milyar dolar harcama taahhüdümüz var. Gelecekte, müşterilerimize daha iyi hizmet verebilmek için kendi altyapımızı kurmaya yatırım yapabiliriz.

Snapchat'ın Google'ın bulut altyapısına, yani Amazon Web Services gibi Google'ın üçüncü taraflara sunduğu geniş bir sunucu, depolama alanı ve ağa dayalı olduğunu uzun zamandır kamuoyuna açıkladı. Bu nedenle, Snapchat'ın önümüzdeki dönemde Google'dan büyük bir satın alma (GOOGL +% 0,26) hizmeti sunduğu şaşırtıcı değildi. Biraz çarpıcı olan dolar tutarı buydu. Şirketin kendisinin patlamadığı Google bulut işletmesinin boyutunu nasıl tahmin ederseniz edin, 2 milyar dolarlık hareketi büyük bir eylem parçasıdır.
Snapchat, Mart 2016'da bir büyük AWS Kurumsal Anlaşma (büyük bir kurumsal yazılım lisansı) imzaladığını ve 8 Şubat 2017'de değiştirildiğini söyledi.

Fortune'un günlük teknik bültenini alın. En son şartlar altında, Aralık 2021'e kadar AWS'ye 1 milyar dolar harcama taahhüdünde bulundu. Sözleşme, bu yıl her yıl 50 milyon dolar, ardından 125 milyon dolar, 200 milyon dolar, 275 milyon dolar ve 350 milyon dolar harcaması çağrısında bulundu. Snap bu yılların herhangi birinde minimum satın alma gereksinimlerini karşılamıyorsa, farkı ödemesi gerekir.
Amazon Web Hizmetleri hakkında daha fazla bilgi için, izleyin:

AWS, bugüne kadar genel cloud computing pazar lideri, ancak Microsoft (MSFT, + 0.05%) (Azure ile) ve Google (Google Bulut Platformu ile) ağırlıklı olarak bu bir yarış yapmak için yatırım yapıyor. IBM'den (IBM,% -0.04) Oracle'a (ORCL,% 0.12) diğer şirketlerin yanı sıra büyük telekomünikasyon da ortak bulut altyapısını paylaşıyor.

Fortune 500 kuruluşları da dahil olmak üzere birçok şirket, kendi veri merkezlerini çoğaltmak veya genişletmek yerine genel bulut modeline yöneliyor. Ancak çoğu, yalnızca bir bulut ortaklığına güvenmekten endişe ediyor. Bu bağlamda, Snap'in yaptığı şey, bu eğilimi örneklendiriyor.Fortune, yorum için Snapchat ve Amazon'a uzandı ve bu hikayeyi gerektiği gibi güncelleyecek.