Sonunda WhatsApp'a Görüntülü Konuşma Geliyor!

Dünyada en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp'ta uzun süredir görüntülü konuşma özelliği konuşuluyordu. Çok beklenen o özellik artık çok yakında!



WhatsApp deyin yerindeyse artık yeniliğe doymuyor. Son olarak bilgisayarlara gelen WhatsApp'da şimdiki amaç görüntülü konuşmak. Bilindiği gibi pek çok kullanıcı WhatsApp'a sesli konuşmanın gelmesinin ardından götüntülü konuşmanın da gelemesini istemişti. Ancak WhatsApp süreklü olarak görüntülü konuşmayı ertelemişti. Sonunda WhatsApp bombayı patlattı ve WhatsApp görüntülü konuşma ile ilgili çalışmalarını bir yandan sürdürürken diğer yandan da kayıtlı kullanıcılar için beta test programlarını sürdürdüğü ortaya çıktı.

Tabii ki de WhatsApp'ın görüntülü konuşma desteği içeren sürümüne her kullanıcı erişemiyor. Sadece beta test programına önceden kayıt olmuş kullanıcılar WhatsApp'ın v2.16.80 numaralı Android sürümünü indirerek WhatsApp'ın görüntülü konuşma özelliğinden faydalanabiliyor demek isterdik ancak onlar da diğer kullanıcılar gibi bu özellikten faydalanamıyor.WhatsApp'ın arama ekranına dokunup ertesinde Video Call seçeneğine dokunan kullanıcılar bununla yetinmek zorunda.

Kullanıcılar arama simgesine dokunduklarında Video Call simgesini görebiliyor ancak Video Call seçeneğine tıklayan kullanıcıların karşısında "arama yapılamadı" uyarısını görüyorlar.

WhatsApp'ın şimdilik beta kullanıcılarına bile kullandırmadığı bu özelliğin çok yakın zamanda kullanıma gireceği iddia edildi.