Sony Xperia E5 Tanıtıldı!

Akıllı telefon satışlarında iyi başarılar elde eden Sony'nin son zamanlarda akıllı telefon politikasında revizyona giden Sony yeni akıllı telefonu Xperia E5'i tanıttı!



Sony'nin yeni akıllı telefonu Xperia E5 5 inç ve 720p çözünürlüğe sahip bir ekranla geliyor. Xperia E5 gücünü Mediatek'in MTK6735 işlemcisinden gücünü alıyor. Mediatek'in bu işlemcisi 4 adet 1.3 GHz'lık bir hızla çalışıyor ve Cortex- A53 çekirdeğine sahip. Xperia E5'te kullanılan RAM miktarı ise 1.5 GB olarak belirlenmiş, ayrıca akıllı telefonda 16 GB dahili depolama alanı bulunuyor.

Sony'nin uzun süredir uğramadığı segment olan giriş seviyesine hitap eden Xperia E5, 2700 mAh kapasitesine sahip bir batarya ile geliyor. Sony bu batarya ile akıllı telefonun 2 gün kesintisiz çalışabileceğini söylüyor. Sony'nın Xperia E5 modeli giriş seviyesi akıllı telefonlarından kamera açısından bir hayli iddialı olarak karşımıza çıkıyor. 13 megapiksel çözünürlüğe sahip LED flaşla desteklenen bir ana kamerası bulunan Xperia E5'te 5 megapiksel çözünürlüğe sahip selfie kamerası bulunuyor. Sony'nin yeni akıllı telefonu ayrıcaçift SIM kartı destekliyor ve NFC desteğine de sahip.

Sony'nin Xperia E5 siyah ve beyaz renk seçenekleriyle satışa sunulıyor. Android 6.0 Marshmallow yüklü olarak gelen E5'in satış fiyatıda 199 Euro olarak belirlenmiş. Sony'nın Xperia E5 modelinin ülkemizde satışa çıkıp çıkmayacağı ise bilinmiyor.