Xbox One'ın 4K Sürümüne Ait Yeni Detaylar Ortaya Çıktı!

Konsol dünyası 4K'lı PlayStaiton 4.5 ile çalkalana dursun Microsoft'un oyun konsolu Xbox One'da 4K için kolları sıvadı. İşte Xbox One 4K hakkında son detaylar!



Microsoft'ın başarılı yeni nesin oyun konsulu Xbox One'ın yeni 4K sürümü hakkında yeni detaylar ortaya çıktı. Tweaktown adlı internet sitesinde yayınlanan habere göre Yeni Xbox One'ın kod adının Scorpio kod adında olacağı ve yeni Xbox One'ın popüler sanal gerçeklik gözlüğü Oculus Rift'e destek vereceği ortaya atılıyor.

Yeni Xbox One'a özel sanal gerçeklik oyunlarının da bir yandan geliştirildiğinin altını çizen Tweaktown yeni Xbox One'da harici bir ekran kartının daha bulunabileceğini ve bu sayade kullanıcılara en etkili 4K oyun deneyimi sunulmuş olacak.

Tweaktown yine bu ayın başlarında bir haber yapmış ve Microsoft'un yeni nesil Xbox One'ının uzun süredir konuşulan PlayStation 4.5'ten tam 5 kat daha iyi performans sunacağını yazmıştı. Tweaktown bu oranları güncelledi ve yeni Xbox One'ın PlayStation 4.5'tan 1.5 kat daha iyi ve mevcut Xbox One'dan 4 kat daha iyi olacağı iddia edildi.

Ayrıca yeni Xbox One 2.1 GHz hızında çalışan sekiz çekirdekli Jaguar işlemciden gücünü alan ve 8 GB GDDR5 RAM ile geleceği konuşuluyor. Ayrıca AMD Polaris 10 mimarisini temel olarak esas alacak olan 36 işlem birimli 911 MHz'lık grafik yongası yeni Xbox One'da bulunacak. Microsoft'un yeni oyun canavarının önümüzdeki ay düzenlenecek olan E3 Oyun Fuarı'nda tanıtılması bekleniyor.