2 Sene İçinde Minecraft'ta Çin'in "Yasak Şehir'ini Yaptılar!

Bir grup kararı yerinde olan kişiler Minecraft oyuncusu 2 yıl boyunca oturup Sünya Tarih Mirası listesindek eserin sanal versiyonunu yaptılar...

22 Yaşındaki Su Yijun liderliğindeki ekip 2014 yılında ortaya çıkan çılgın fikirlerle kuruldu. Fikir net olarak şöyleydi; Çin'in Dünya mirası listesinde yer alan 600 senelik "Forbidden City" yani "Yasak Şehrin sanal versiyonunu yapmak.

Yapılan çılgın projesde gereken emeği sayıya dökecek olursak 100 milyon blok yapmakta. Proje o kadar detaylı ki içerdeki mobilyalar bile olduğu gibi aktarılmış. Kralın tahtından dönemin Çin-tarzı yataklarına kadar herşey birebir aynı sadece Minecraft tarzıdır. İşte o eserin gerçek fotoğrafı ile sanal versiyonu sizlerle.

Bu devasa projeye kalabalık bir ekiple başlanmasına rağmen, Su Yijun’un açıklamalarına göre projenin sonuna geldiklerinde sadece iki kişi kalmışlardı. İşin boyutunu düşünürsek, insanların bıkması normal karşılanabilir. Projenin yaratıcılarına göre en çok zorlandıkları kısım, halka açık olmayan alanların inşaatını yapmaktı.

Sizce nasıl bir çalışma olmuş?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.