2017 Değil Ama 2018 Adil Geçecek!

Adil kullanım kotasıyla ilgili yeni bir düzenlemeyi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan duyurdu.

Adil kullanım kotasını ne yazık ki 2017 yılında da yaşayacağız. Ancak bu durumdan kurtulacağımız tarih bir kesinlik kazandı. En azından artık bunun bir kafa rahatlığı var. Ha bugün, ha yarın diye diye beklediğimiz bu durum artık bir kesinlik kazanmasıyla birlikte 2018 yılında artık bu durumu yaşamayacağız.

Daha önce hatırlayacağınız üzere BTK, Adil kullanım kotası ile ilgili bazı adımlar atmıştı ancak kullanıcıları memnun edecek bir düzenleme bu cepheden gelmemişti. Şimdi de BTK tarafından yayınlanan bir açıklamayla birlikte kurumun planları açıklandı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, BTK'nın 31 Aralık 2018 tarihinde Adil Kullanım Noktası'nı tamamen kaldıracağını onayladı.

Çalışmaların başladığına işaret edildi. Ne yazık ki daha önce de buna benzer haberler çıkmıştı. BTK'nın bu durumu çözeceğini söyleyip birşey yapmaması haliyle bir güven kaybına sebebiyet verdi. Ancak Bakan Arslan'ın yapmış olduğu açıklama ile birlikte bu durum bir kesinliğe kavuştu. Beraberinde 2018 yılının son günlerinde mi olur yoksa daha erken mi yada daha kötüsü ertelenir mi bilmiyoruz.

Adil kullanım kotasının kalkması hakkında ne düşünüyorsunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.