5 Dakikalık Şarj ile 5 Saat Kullanım Sağlayan Quick Charge 4.0 Tanıtımı Gerçekleşti!

Qualcomm Snapdragon 835 ile beraber gelecek olan Quick Charge 4.0 ile şarj kablosu kabusuna son verecek...

Samsung ve Qualcomm'un beraber çalışmaları sonucunda 10nm FinFET süresinde üretilen Snapdragon 835 yonga seti ile beraber Quick Charge 4.0'ında tanıtımı gerçekleşti. Uzun zamandır adından söz ettiren Quick Charge 4.0 şarj kablosu kabusuna son vermek için geliyor.
Snapdragon 835 ile gelmesi beklenen Quick Charge 4.0; Quick Charge 3.0'a göre %20 daha fazla hızlı şarj edecek. Daha hızlı şarj etmesinin yanı sıra %30 daha verimli ve bataryada 5 derece daha fazla soğukluk olacak. Aynı zamanda USB Type-C ve USB-PD standarları ile uyumlu olması beklenen Quick Charge 4.0 ile endustrinin desteklemiş olduğu sertifikalı diğer kablolar ve cihazlarla uyumlu olacak.

Quick Charge 4.0 bataryanın ömrünü korumak için 2.5 kat daha fazla iyileştirmeler içeriyor. Yüksek voltaj, Aşırı akım ve sıcaklık seviyesini koruma gibi güvenlik tedbirlerini kendi ile beraber getiren Quick Charge 4.0 aynı zamanda batarya tasarrufu için Batter Saver Techonologies 2.0'a yer veriyor. Quick Charge 4.0'ın en güzel özelliği ise 5 dakikalık şarj ile 5 saat dayanabilmesi oluyor.

Battery Saver Technologies 2.0'nin telefonun bataryasının 500 şarj döngüsünden sonra orijinal şarj kapasitesinin en az %80'ini muhafaza ettiğinden emin olmak için tasarlandığı söyleniyor. Quick Charge 4.0'yi 2017 yılının ilk yarısında piyasaya sunulacak.

Siz Quick Charge 4.0 hızlı şarj özelliğini beğendiniz mi?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.