Adidas okyanus atıklarından 3D Ayakkabı üretti!

Adidas ve okyanus atıkları temizlemek için çalışan çevre örgütü Parley for the Oceans birlikte yürüttükleri çalışma sonucu 3D ayakkabı yaptı...

Okyanus temizlek için çalışma yürüten Parley for the oceans, 110 günlük topladıkları okyanus atıkları ve balıkçıların okyanusta bıraktıkları ağları toparlayarak bu atıkları arındırdıktan sonra Adidas'ında desteği ile 3D desenli ayakkabı ürettiler. Sınırlı sayıda piyasaya sürülen bu ayakkabılar okyanusun orginal görüntüsünü anımsatmakla birlikte insanlara giyilebilir atık teknologisinide sunmuş oluyor.

Adidas atık dönüşüm teknolojisinin pazarlama kısmını üstlenmiş ve gelişiminde büyük değişimler gerçekleştirmiş mesela ayakkabının bu malzemeleri “tailored fiber” teknolojisi ile, üzerindeki desenin okyanus dalgalarını andırdığı bir spor ayakkabı haline getirmiş.

Parley’in kurucusu Cyrill Gutsch Adidas ile yaptıkları bu işbirliği hakkında “Adidas’ın takımımıza katılarak bu amacımızı gerçekleştirmek adına kreatif bir güç oldukları için çok ama çok gururluyuz. Böylelikle okyanustaki bir plastiği cool bir şeye dönüştürebiliyoruz.” dedi.


Sizce Ülkemizdeki atıklardan da bu şekil dönüşümler yapılabilir mi?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.