Almanya Dizel Otomobilleri Yasaklıyor!

Almanya 2018 yılından itibaren dizel araçları yasaklayacağını duyurdu. İlk olarak hangi şehirlerin etkileneceği haberimizde...

Elektrikli otomobillerin yaygınlaşmasından sonra dizel araçlar piyasadan yavaş yavaş silinmeye başlıyor. Elektrikli otomobillerin benzinli ve dizel araçlara göre çevreyi kirletmemesi bütün otomobil üreticilerini bu alana yöneltti. Fakat elektrikli otomobillere geçiş süresi tahmin ettiğiniz üzere epeyce bir zaman alacak. Bu nedenle firmaların yetersiz olduğu zamanlarda hükümetler devreye girerek çevre dostu elektrikli otomobilleri yaygınlaştırmaya çalışacak.

Bu süreçte İngiltere ve Fransa'nın ardından bir hamle de Almanya'dan geldi. 2040 yılından sonra fosil yakıtlı araçları yasaklayacak olan İngiltere ve Fransa'ya karşılık, Almanya; 1 Ocak 2018 yılından itibaren dizel araçların trafiğe çıkmasını yasakladığını duyurdu.

Dizel otomobiller ilk olarak Almanya'nun Stuttgart şehrinde uygulanacak. Alman hükümetinin almış olduğu bu karar karşısında otomobil üreticileri tepki gösterdi. Bunun üzerine otomobil üreticileri Berlin'de toplanacak.

Sizce toplantıda otomobil üreticileri dizel araçlar için alınan karara itiraz edecekler mi?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.