AMD XConnect Teknolojisi Duyuruldu!

Dizüstü bilgisayarların performansını artırmak isteyen AMD, harici ekran kartlarını bağlamaya olan tanıyan yeni AMD XConnect teknolojisini tanıttı.

Masaüstü bilgisayarların taşınamaz yapısı ve ergonomik problemleri karşısında dizüstü bilgisayarlar büyük bir rakip, ancak performans tarafında halen yarışamadığı noktalar var. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte taşınabilir cihazlarında performansı artıyor.

AMD, dizüstü bilgisayarlara harici ekran kartları bağlamaya olanak tanıyan, yeni AMD XConnect teknolojisini tanıttı.

XConnect teknolojisi sayesinde Thunderbolt 3 girişi bulunan dizüstü bilgisayarlara, tak-çalıştır mantığı ile harici ekran kartları bağlanabiliyor. Üstelik yeni Radeon Software 16.2.2 güncellemesi ile ekran kartını takınca makineyi yeniden başlatmak gerekmiyor.

Uzun süredir eGpu projesi olarak adlandırılan ve özel kutular ile ekran kartını dizüstü bilgisayarlara bağlayan bilgisayar tutkunları, XConnect teknolojisini oldukça beğendiler. Ancak tek dezavantaj, her bilgisayar ile uyumlu olmamakla birlikte sadece Radeon R9 285, R9 290, R9 290X, R9 300, R9 Fury ve R9 Nano ekran kartları destekleniyor.

AMD XConnect teknolojisini denemek isteyenlerin, hali hazırda bulunan Alienware Amplifier ve MSI Shadow gibi dizüstü bilgisayarlara sahip olmaları gerekiyor.