Amoled Ekran Yanıklarına Nasıl Engel Olunur!

Son dönemde akıllı telefonlarda kullanmış olduğumuz AMOLED ekranlarda sıklıkla gördüğümüz "burn-in" sorunuyla nasıl baş edileceği haberimizin devamında.

Akıllı telefon ve kullandığımız diğer akıllı cihazlarda kullanılan ve kullanııcları renk doygunluğu ve keskinliği sayesinde memnun eden AMOLED ekran teknolojisinin pek çok iyi noktası olduğu gibi kullanıcıları sinir eden bir yanı da var. Samsung'un geliştirdiği AMOLED ekranlarda sıkça görüntülenen piksellerin ekranda iz bırakmasıyla başlayan bu soruna "burn-in" sorunu diyoruz. Kullanıcıları cihazlarını kullanmaktan soğutan bu durumun çöüzmü ve bu durumu engellemek için bazı yöntem ve uygulamalar kullanıcıların imdadına yetişiyor.

Kullanıcıların en çok merak ettiği konulardan birisi de AMOLED ekranlarında bir sorun olup olmadığı. Samsung cihaz sahiplerinin bunu anlaması gerçekten çok basit. Samsung cihaz kullanıcıların AMOLED ekranlarında bir sorun olup olmadığını anlamaları için *#0#'yi tuşlamaları ve bunun ardından Blue seçeneğine tıklayarak ekranlarında böyle bir sorunun olup olmadığunı çok rahat bir şekide öğrenebilirler.

Ekranınızın bir bölümünde iz ya da beyazlama ibaresi varsa AMOLED ekranınızda "burn-in" sorunu mevcuttur. Konunun çözülmesi için en yakın güvenilir teknik servis sorunların çözümünde yardımcı olacaktır.

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?