Android Uygulamalar Nasıl Şifrelenir?

Telefonları pek çok yaştan insan kullanıyor ve kendi kişisel cihazımızı diğer kişilerle paylaşmaktan kaçınıyoruz. İşte Android'de uygulama şifreleme nasıl yapılır ?

Bilinidği gibi artık pek çok kişi haklı olarak akıllı telefonlarının sadece onlara özel olmasını istiyor. Bu durumda Andorid işletim sistemi kullanıcılara istediklerini veriyor. Günvenlik yazılımı olan Avast Mobile Security & Antivirus programı sunduğu güvenlik hizmetinin yanında kullanıcılara çok faydalı olacak şifreleme özelliğini de kullanıma sunuyor. Avast'ın bu yazılımı sayesinde herhangi bir uygulamayı dört karakterli bir şifre ile korumanız mümkün.
Yapmanız gereken işlemler ise oldukça basit. Google'ın Android için resmi mağazası olan Google Play Store'dan Avast Mobile Security & Antivirus uygulamasını telefonunuza indirin. Uygulamayı indirdikten sonra açın ve "Application Locking" seçeneğine dokunun. Bu seçeneğe tıkladıktan sonra akıllı telefonda yüklü olan uygulamalar ve işletim sistemine özel bazı araçlar görüecek.
Uygulamanın şifreleme özelliğini kullanılabilir yaptığınızda karşınıza bir PIN oluştuırmanıza yarayacak bir ekran belirecek. Bu ekranda parolanızı belirlemeniz gerekiyor. Hatırlatmakta yarar var bu parolayı unutmamanız gerekiyor. Parolayı belirlediğinizde karşınıza çıkan listede şifrelemek istediğiniz uygulamayı bulup şifrele demeniz yetiyor.
Son olarak uygulamanın ücretsiz sürümü sadece 2 uygulamayı şifrelemenize izin veriyor. Daha fazla uygulama şifrelemek ve Avast'ın antivirüs hizmetinden yararlanmanız için yıllık 15 dolar gibi bir ücret ödemeniz gerekiyor. Eğer ki şifreleme hizmetini ücretsiz bir uygulama ile yapmak isterseniz App Lock uygulaması size yardımcı olabilir. App Lock uygulaması sadece uygulamaları şifrelemekle kalmıyor arama rehber ve sms gönderme gibi sistemin kendi uygulamarını da şifreliyor.
sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?