Andorid'i iPhone'da Çalıştırmayı Başardılar!

Daha önce çok farklı versiyonunu gördüğümüz iPhone hacklerine bir yenisi daha eklendi. Ancak bu sefer tamamen farklı bir şekilde bir iPhone üzerinde Android çalıştırıldı!

Teknoloji firmaları tarafından önemli olan geliştiriciler yaptıkları sıradışı şeylerle insanaları kendilerine hayran bırakmayı başarıyorlar. Geçtiğimiz aylarda Apple'ın sevilen akıllı saatin Apple Watch'da Microsoft'un Windows 95 işletim sistemi çalıştıran Nick Lee bilindiği gibi bu başarısıyla büyük bir ses getirmişti. Nick Lee bununla yetinmemiş olacak ki bu sefer gerçekleştirdiği şey ile yeniden adından söz ettirecek.

Nick Lee geliştrdiği özel bir kılıf yardımıyla iOS'un son sürümünün yüklü olduğu bir iPhone'da Android işletim sistemini çalıştırdı. Lee'nin bu kılıfı kullanmasında başarılı olmasının nedeni iPhone'da üçüncü taraf yürütülebilen bir ara kod sayesinde olduğu söylendi. Lee ayrıca bunu başarmanın için 45 saat gibi bir süresine mal olduğunu ancak sonunda son iOS sürümü yüklü olan iPhone'da Andorid'in 4.1 Jelly Bean'ı çalıştırmayı başardı. iPhone'un donanımından olsa gerek bu çalışmada Android'in epey yavaş çalıştığını söyleyebiliriz.

İşte söz konusu o video.

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?