Android için VPN Güvenli Değil!

Araştırmacılar, VPN uygulamalarının güvenli olmadığını belirten bir açıklamayla birlikte kullanıcıları bu konuda uyarıyor.

Bir araştırma ekibi, Google Play'den sunulan birçok VPN uygulamasında güvenlik eksikliği konusunda bir uyarı yayınladı. Test edilen uygulamaların% 38'i bir çeşit kötü amaçlı yazılım içeriyordu;% 67'sinde en az bir üçüncü taraf izleme kitaplığı yer alıyordu.

İnternetin basit yazılım, temel web siteleri ve birkaç önemli güvenlik sorunu ile gezinmek için oldukça basit olduğu bir hizmet ancak yıllar geçtikçe bu değişmeye başladı. Sadece sağlıklı içerikler değil tehlikeli içerikler olduğu için internet artık kısıtlanabiliyor. VPN servisleriyle sınırsız bir dünyaya sahip olabiliyoruz ancak bu dünyanın aslında sandığımız kadar güvenilir olmadığı ortaya çıktı.

Araştırmacılar 283 farklı uygulamayı test etti ve bu uygulamalardan çoğunun reklam yazılımı, truva atı, kötücül yazılım veya casus yazılım enjekte ettiğini tespit etti. Buldukları şey son derece korkunçtu.

% 18'i trafiği şifreleme
% 84 kullanıcı verilerini sızdırıyor
% 38 kötü amaçlı yazılım veya kötücül reklam gösteriyor
% 80 kullanıcı hesapları veya kısa mesajlar gibi hassas verilere erişim talep ediyor

Ne yazık ki, 283 uygulamadan tam olarak bu testten geçemiyor ve en iyi veya en güvenli hizmetlerini araştırmacılar sıralayamıyor. Ayrıca bunun Android ile sınırlı olduğunu varsaymanın hiçbir nedeni yoktur. iOS ve masaüstü VPN uygulamalarının büyük olasılıkla benzer sorunları olabilir. Android cihazlarda yapılan testlerde olsa bu diğer platformlar için de geçerli bir sorun.

Genel olarak VPN uygulamalarını kullanmak bizim kimliğimizi gizlemiyor ve ne yazık ki verilerimizi depoluyor.

PN'ler, web trafiğinizi şifrelemek veya bölgesel sınırlamaların etrafında dolaşmak için kullanışlıdır. Bu VPN hizmetlerinin çoğunda bir abonelik gerekiyor, ancak birçoğu ücretsiz seçenekler sunuyor. Özellikle ücretsiz olarak sunulan uygulamalar daha riskli grupta.

Peki siz VPN servisini kullanıyor musunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.