Android ile Çalışan iPhone!

iPhone telefonlarda Android çalıştırma tutkusu almış başın gidiyor. Nick Lee'den farklı bir çözüm geldi.

Android ve iOS aslında birer işletim sistemi. Ancak bazı kullanıcılar bunları takım tutar gibi tutuyor. Bu yılın başlarında Nick Lee adındaki bir geliştirici bu çekişmeye dolaylı da olsa son vermek istiyor. Geliştirmiş olduğu kılıf tasarımı ile iPhone cihazlarda Android işletim sistemini çalıştırmayı mümkün kılan geliştirici bunu Haimawan adında bir Çinli firma ile büyüttü.

Haimawan ve Nick Lee'nin ortak çalışması sonucunda firma MESUIT adı verilen bir kılıfla yine Lee'ni tasarmda olduğu gibi donanımın Android işletim sistemi ile çalışmasını sağlıyor. iPhone'da bunu yapmak için özel bir dahili uygulamadan faydalanıyor.

Aynı zamanda cihaza ekstra olarak bir batarya ve 16 GB'lık depolama alanı da ekliyor. Bu kılıf Android OS'le kullanımı kolaylaştırıyor. İkinci bir NANO SIM'e de olanak tanıyan donanım tasarımı sadece bir proje aşamasında kalsa da Haimawan tarafından üretilen MESUIT kılıflar Çin'deki web sitesi üzerinden satılıyor. Kılıfın iPhone 6 ve iPhone 6S'e özel modeli 150 dolar gibi bir etikete sahipken iPhone 6 Plus ve iPhone 6S modeli de 165 dolarlık etikete sahip.

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.