Anne Karnına Düşen Bebeğin Kalbi Kaç Gün Sonra Atmaya Başlar?

Son yapılan araştırmalar sonucunda insan kalbi zigotun ana rahmine düşmesinden 16 gün sonrasında atmaya başlıyor...

Oxford Üniversitesindeki araştırmalar sonuçunda şimdiye kadar kalp atışının zigotun anne rahmine düşmesinden 21 gün sonra olduğu biliniyordu. Fakat yapılan son araştırmalar sonucunda kalp atışının anne rahmine daha erken düştüğü iddia ediliyor.

Yapılan bir deneyde fare kullanıldı ve deneyde ilk kalp kasılmaları 7.5 günde aşladığı keşfedildi. Bu demek oluyor insan gebeliğinde21 günün farelerde ise 8 güne denk gelmesi, insan kalbinin ilk olarak zigotun ana rahminde düşmesi 16 güne denk geldiği anlaşıldı. Sizlerde basit bir içler dışlar çarpımı yaparak bu süre zarfının yanlış olduğuna inanabilirsiniz. Ancak fare kalbinin gelişimi süresinde hilal şeklini almasıyla kalp kasılmalarının başladığı zaman 7.5 gün buda insanlarda 16 güne denk geliyor.

Araştırmayı yapan ekibin liderliğini üstlenen Paul Riley, bu bilginin doğuştan gelen kalp rahatsızlıklarına karşılık önceden önlem alınması için çok önemli olduğunu vurguluyor. Ayrıca kalp krizinin oluşmasına sebep olan hasarlı kasların da bu bilgi ışığında onarılabilmesi öngörülüyor.

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.