Apple 2016 Yılında 2.5 Milyon iPhone Satışı Gerçekleştirdi!

Yapılan istatiklere göre Apple premium akıllı telefon segmentinde ilk sırada yer almakta, işte detaylar...

Counterpoint Research'in son yaptığı istatistiklere göre Apple'ın Hint akıllı telefon pazarındaki etkisini yavaş yavaş arttırmakta. Cupertino, geçen sene boyunca Güney Asya'da yaklaşık 2.5 milyon iPhone satmayı başardı ve 2016 yılının dördüncü çeyreğinde ise iPhone 7 satışlarından gelen toplam gönderilerin yaklaşık üçte birinin satışını gerçekleştirdi. Aynı dönemde Apple, akıllı telefon sıralamasında 10. sırada yer aldı.

Hindistan'da ilk kez ve pazarın %62'sini elinde bulunduran premium ahize segmentinde zirveye yerleşmeyi başardı. Tim Cook & Co., Hint tüketicilerini ikna etmek için çeşitli stratejiler kullandı. Özellikle gelişmekte olan ülkeleri hedef alan daha uygun fiyatlı iPhone SE'nin piyasaya sürülmesi ve geçtiğimiz günlerde şirket, ürünlerini Hindistan'da üretme konusunda ciddi bir ilgi gösterdi.

Böyle bir adım, Cupertino'nun Hintli manzara mağazalarını Apple Mağazaları ile doldurmasına izin verecek ve iPhone'un yerel halk için en büyük eksilerini hafifletebilecek. Ülkede satın alınan çoğu akıllı telefonun fiyatı 150 $ ya da daha düşük, bu da herhangi bir iPhone'un fiyatından çok uzak.

Bu nedenle mevcut pazar Asya şirketleri tarafından hakim durumdadır. Samsung, 2016 yılı için ilk kez, toplam ahize satışlarının dörtte birini oluşturuyor ancak bu koşullar, orta menzilli Çinli üreticiler için de mükemmel. Lenovo, Xiaomi, OPPO ve vivo, 2014 yılının dördüncü çeyreğinde toplam akıllı telefon sevkıyatının toplam% 46'sını yakaladı ve Hintli şirketleri ilk kez ilk 5'e taşıdı.

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.