Apple Caps Lock Tuşunu Kaldırıp Emoji Tuşu Yapacak!

Apple'ın yeni patentli klavyesinde pek tercih edilmeyen Caps Lock Tuşunun yerine Emoji tuşu ve arama paylaşma tuşları gelecek. Detaylar haberimizde...

Klavyelerde bulunan Caps Lock tuşu bildiğiniz üzere klavyede sadece büyük harf yazmanızı sağlıyor. Son zamanlarda azalan büyük harfle yazım gerektiği zaman Shift tuşunu kullanabilm durumu nedeni ile Apple aldığı yeni patenti ile Caps Lock Tuşunu kaldırarak Emoji Tuşuna yer verecek.

Böylece klavyede numerik bölüme ve harf bölümlerine bazı emojileri de entegre edecek olan Apple, böylece Emoji tuşu ile direkt olarak klavye üzerinden emoji gönderebilmenizi sağlayacak. Aynı zamanda yine az kullanılan sağ taraftaki CMD tuşu yerine Share, yani Paylaş butonu ekleyecek olan Apple, böylece bir içeriği tek tuşla paylaşabilmenizi sağlayacak. Command işlevi için ise boşluk tuşunun solundaki CMD tuşu kullanılacak.

Ayrıca klavyenin kapatma tuşunun konumlandırıldığı yere de Search, yani arama tuşu ekleyerek aramaları kolaylaştırmak isteyen Apple, açılan herhangi bir pencerede kolayca arama işlevi yapılmasını sağlamayı amaçlıyor.

Bu klavye sistemi şimdilik sadece iPad’in Akıllı Klavye aksesuarı için düşülürken eğer başarılı olursa Mac cihazlara da getirilmesi bekleniyor. Bakalım Apple’ın yeni iPadleri için piyasaya gelmesi beklenen bu klavye ne kadar başarılı olacak, hep beraber göreceğiz.

Siz Apple'ın yeni klavye patenti hakkında ne düşünüyorsunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.