Apple CEO'su Tim Cook Donald Trump'la Ters Düştü!

Apple CEO'su Tim Cook, Donald Trump'ı almış olduğu karar sebebi ile Twitter'da eleştirdi...

ABD Başkanı Donald Trump geçtiğim,z günlerde Paris İklim Değişikliği Anlaşması'ndan çekileceklerini açıkladı. Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi içerisinde sera gazlarının salınımını azaltmaya yönelik önlemleri içeren bir anlaşma olan Paris İklim Anlaşması, geleceğe yönelik büyük adımları barındırıyor.

ABD'nin eski başkanı Obama'nın "Donald Trump yönetşmş geleceği reddeden bir avuç topluluğa katıldı. Trump çok yanlış yönde ilerlemekte" ifadesini kullandıktan sonra Apple CEO'su Tim Cook'tan geldi.

Tim Cook resmi Twitter hesabı üzerinden #ParisAlarmement'ten çekilme kararı gezegenimiz için yanlış oldu. Apple iklimdeğişikliğine karşı dünyayı korumak için projesi yer alıyor. Üstelik Apple'ın sitesi üzerinde Çevre-İklim değişikliği ismini verdiği bir bölümde bulunmakta.

Bildiğiniz gibi Apple'ın "İklim değişikliğine karşı mücadeleye nasıl öncülük edebiliriz?" mottosu ile iklim değişikliğine karşı dünyayı korumak için projesi yer alıyor. Hatta Apple'ın sitesi üzerinde Çevre - İklim değişikliği adını verdiği bir bölüm de bulunuyor.

Tim Cook ve Apple'ın bu konu hakkında geri adım atmak gibi hiç niyeti yok gibi görünüyor. İlerleyen süreçte Trump yönetiminin Apple'a bu yüzden yaptırım uygulayıp uygulamayacağı bilinmiyor.

Sizce Donald Trump buna karşılık verecek mi?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.