Apple Hisselerini Satıyor!

Apple son zamanlarda iPhone satışlarında önemli derecede kan kaybediyor.

Apple son zamanlarda iPhone satışlarında inanılmaz bir kayıp yaşıyor. İPhone satışlarının önemli ölçüde etkilendiği bir süre daha işlerin yoluna girmeyeceği iddia ediliyor. Son günlerde yapılan analizlere ve diğer haberlere göre Apple gelirlerinde alışık olmadığımız düşüşler görüyoruz. Apple'ın karı düştü, Apple kan kaybediyor gibi haberlerle ilk defa karşılaşıyoruz diyebilirim.

Teknoloji devi Apple 2007 yılında tanıtılan ilk iPhone'dan sonra bir hayli tutulmuştu. Son zamanlarda ise Apple, iPhone satışlarından memnun değil neredeyse elindeki nakit parayla belki de birçok ülkenin ekonomisine kafa tutacak büyüklükteki bu şirket 10 yıl sonra satışlarında düşüş yaşadı. Geçen yılın ilk çeyreğine göre satışlarda yüzde 15 gerileyen Apple telefon pazarında eskisi kadar iyi değil.

Fiyatı yüksek olmasından dolayı kullanıcılar oldukça şikayetçi çünkü Apple'ın en ucuz telefonu 1.999 TL'den başlıyor. Çin'de iPhone satışlarını gerilemesiyle Apple'a bir darbe de aktivist yatırıcımcı Carl Icahn'dan geldi. Sahip olduğu hisseleri 2 milyar dolar karşılığında elinden çıkardı.. Bakalım Apple'ın bu düşüşü iPhone 7'nin gelmesiyle nasıl bir hal alacak.. Peki sizce Apple, iPhone 7 ile başarısını tekrar eline alabilecek mi?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.