Apple Samsung'a Dava Açtı!

Samsung ile Apple arasında yaşanan patent davası sonuçlandı, alınan karara göre Samsung Apple'a 119 milyon dolar tazminat ödeyecek...

Bildiğiniz üzere bugune kadar Apple ve Samsung arasında birçok davaya şahit olduk. Genelde patent ihlali üzerine olan davalarının sonuçlanması hayli zaman alıyor. Bunun nedeni ise tazminat bedelinin yüksek olmasından dolayı kaynaklanıyor. Hepinizinde hatırlayacağı üzere 2014 senesinde Apple ve Samsung yine karşı karşıya kalmıştı Slide- to-unlock patenti yüzünden mahkemelik olmuşlardı.

Apple'ın tuş kilidini açmak için sürükleyin "slide-to-unlock" patentinin Samsung tarafından ihlal edildiğini savunmuştu ve olayı mahkeme salonlarınaa kadar uzamıştı. Mahkeme, Apple'ın bu talepte haksız olduğu kararını vermişti. Ancak dün yüksek mahkemenin aldığı karar Apple'ın tarafında oldu.

Yüksek mahkeme 3'e karşı 8 oy ile Apple'ın haklı olduğunu ve Samsung'un Apple'a 119 milyon dolar ödemesi gerektiği kararını verdi. Mahkemenin her iki taraf ile de görüşüp net bir tazminat tutarı belirlemesi için bir yıl içinde ise yaptırımın uygulanmasının sağlanması bekleniyor.

Sizce zor günler geçiren Samsung bu tazminatın altından kalkabilecek mi?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.