Apple'ın Siri'si Evlere Geliyor!

Apple'ın WWDC 17 etkinliğinde Siri için yenilikleri duyurması ve Siri, AirPlay destekli hoparlör ile evlerinize gelebilir...

Akıllı ev otomasyonları son yıllar yükselişe geçti. Sesli asistan konusunda hala eline su dökülemeyen Siri, söylenenlere göre bu yıl WWDC 17 etkinliğinde evlere girecek. Apple'ın AirPlay sistemini kullanarak Siri'yi kablosuz olarak bir hoparlöre yansıtacağı ve bu hoparlör ile kullanıcıların Siri ile iletişime geçebileceği idda ediliyor.

Özellikle bu sistemlerin sesli asistanlar ile birleşmesinden sonra, kullanıcılar evde asistanlar ile konuşarak günlerini planlayabiliyor ve evdeki akıllı eşya/aletleri kontrol edebiliyordu. Amazon'un Echo ile Google'ın da Home ile sesli asistanları evlere taşımasının ardından gözler uzun süredir Apple'a çevrilmişti.

Apple'ın hali hazırda elind Beats gibi ses teknolojisi üreten bir firması bulunmakta. Tahminlere göre Beats markasını kullanarak Siri destekli bir hoparlör duyurulacak. Apple'ın Ev uygulaması üzerine çalışacak olan Siri' nin ne yapacağını tahmin etmek zor.

Sizce Apple Siri'ye yapay zekayı entegre edip rakiplerinden farklı olarak mı karşımıza çıkaracak?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.