Apple'ın Yeni Patenti Sizi Yormayacak!

Apple'ın yeni akıllı alarm sistemi sayesinde uykunuzu izleyecek ve sizi uyandırmak için en uygun anı yakalayacak. İşte Detaylar...

Apple bu sefer uykunuzu alıp rahat bir şekilde çalışmanız için sizi en uygun zamanda uyandıracak. Apple sabah alarmlarınızı ayarlamak için uyku düzeninizi izlemeyi planlıyor. Böylelikle yeterli uykuyu alabileceksiniz ve güne dinç bir şekilde başlayacaksınız.

Firma uyku düzeni üzerine yaptığı çalışmaları genişletirken iPhone ve Apple Watch gibi cihazlarda kullanabilecekleri patenti anlattı. Patent, mobil cihaz tarafından toplanan uyku verilenizi kullanarak otomatik olarak size uygun alarm zamanını ayarlayacak.

Mobil cihazlar, zaten kullanıcıların uyku halindeyken, uykularını izlemek için kalp atışı sensörü, mikrofon, solunum hızı sensörü, hareket sensörü ve daha fazlasını kullanıyor. Bu cihazlar bizlere uykumuzun ne denli olduğunu gösteriyor. Yeni patent ise, size uygun saati buluyor.

Ayrıca kullanıcılar eğer gece uyanır ve bir miktar uyanık kalırlarsa, sistem, yeni uyku düzenine göre başka bir alarm planı hazırlıyor. Tabi sistemin tam anlamıyla sağlıklı bir şekilde işleyebilmesi için düzenli uykuya ihtiyaç duyuyor. Bu yeni teknolojinin iOS 11 veya iOS'un gelecek sürümlerinde kullanılması bekleniyor. Sistemin sahip olduğu bir diğer özellik ise, kullanıcılara, yatağa gitmeden önce yaptıkları diş fırçalamak gibi ritüelleri hatırlatmak.

Siz Apple'ın yeni patenti hakkında ne düşünüyorsunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.