BlackBerry Telefon Pazarından Çekiliyor!

BlackBerry almış olduğu yeni kararı ile sevenlerini üzdü. BlackBerry telefon üretimini sonlandıracağını duyurdu...

MWC 2017'de yeni telefonların tanıtıldığı etkinlikte BlackBerry'de sahnedeki yerini almıştı. Yeni telefonlarını görücüye çıkaran BlackBerry etkinliğin sonunda almış olduğu karar ile sevenlerini hüsrana uğrattı. BlackBerry yapmış olduğu açıklamada artık telefon üretmeyeceğini dile getirdi.

BlackBerry, ilerleyen zamanda mobil cihazlar için uygulama, yazılım gelişitireceği ve güvenlik platformlarına yöneleceğini söylüyor. Anlaşılan o ki BlackBerry imzalı telefonlarda yazılıö ve güncelleme konusunda hiçbir sıkıntı yaşanmayacak.

Çin menşeli firma olan TCL, BlackBerry'nin lisans haklarını alarak BlackBerry imzalı telefonların üretimini devam ettirecek. Pazar payı %0'ın altında olan ve zor günler geçiren BlackBerry, telefon üretimini durdurduktan sonra kendini yazılıma adayacak.

BlackBerry elinde bulunan son stokları tüketmesinin ardından tamamen telefon pazarından çekileceğini duyurdu. Bir zamanlar Nokia ile yarışan BlackBerry rakiplerini geride bırakmayı başaran şirketin yaşadığı bu çöküşle sevenlerini üzdü. Bu durum için şöyle diyebiliriz; Android'e geçiş yapmayan veya geç geçen şirketler kendi işletim sistemlerinde kalmaya inat ederlerse sonları bu olacak.

Siz BlackBerry'nin bu durumu hakkında ne düşünüyorsunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.