Brezilya'dan Sonra WhatsApp Türkiye'ninde Gündeminde!

Dünya genelinde bir milyon kullanıcıya sahip olan WhatsApp anlık mesajlaşma uygulaması Brezilya'dan sonra Türkiye'nin gündeminde...

Geçtiğimiz Nisan ayında uçtan uca şifreleme özelliği gelen WhatsApp konuşmalarını üçüncü kişi okuyamayacak ve göreyemeyeği hale getirildi. Böylelikle konuşmlar daha güvenli bir hale getirildi.

Ancak hain saldırı öncesinde darbe girişimcileri anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp'ı kullanarak görüşmeler yaptıkları ortaya çıktı. Ancak dediğimiz gibi uçtan uca şifreleme özelliği sayesinde üçüncü kişilerin mesajlara erişebilmesi imkansız. Bu nedenle WhatsApp üzerinden görüşmeler yaptıkları ortaya çıktı.

Dün paylaştığımız bir haberde Brezilya'da WhatsApp'ın yasaklandığını sizlere bildirmiştik;
Nisan ayında uçtan uca şifreleme özelliğini alan güvenlik sistemini yürürlüğe koyan şirket, böylece mesajların üçüncü kişiler tarafından okunamayacağını belirtmişti. Facebook’un Şubat 2014’te 21.8 milyar dolara satın aldığı WhatsApp’ın 1 milyardan fazla kullanıcısı olduğunu duyurmuştu. WhatsApp, Brezilya’da yürütülen bir soruşturma çerçevesinde istenen bilgileri teslim etmediği için son 7 ayda 3 kez yasaklanmıştı.

Sizce WhatsApp'ın uçtan uca şifreleme özelliği iyi mi oluyor yoksa kötü mü?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.