Britney Sperars'ın Başı Rus Hackerlar İle Dertte!

Rus hackerlar Britney Spears'ın Instagram hesabına gizli kodlar ile saldırmaya başladı...

Artık Sosyal medya hesabınızda güvende değil. Rus hackerlar hack için farklı yöntemlere baş vurmaya başladılar. Rus hackerlar yeni yöntemleri ile ünlü pop yıldızı Britney Spears'i kurban seçtiler. Britney Spears resmi Instagram hesabındaki bir gönderiye "smith2155#2hot make loveid to her uupss #Hot #X" yazıldı. Fakat bu normal bir metin değildi.

yorumda bulunan "smith2155#2hot make loveid to her, uupss #Hot#X" gönderisi farklı kodlandığı için Firefox tarayıcıda "http://bit.ly/2kdhuHX" linkine yönlendiriliyor. Bu açık sadece Firefox tarayıcısında ortaya çıkıyor. ESET'in yayınlamış olduğu güvenlik raporuna göre bu tip saldırılar ciddi saldırılara neden olabilir.

Hiçbir anti-virüs yazılımının bulamayacağı şekilde kodlanan bu linkler, özellikler sosyal medyada takipçisi fazla olan ünlü şahıslar sayesinde milyonlarca kişiye ulaşabiliyor. Chrome, Edge, Opera ve Safari'de bu kod çalışmıyor. Firefox'u kullanmak şimdilik pek mantıklı görünmüyor. Eğer güvenliğinize önem veriyorsanız Firefox bir güncelleme yayınlayana kadar farklı tarayıcılar kullanmanızı öneriyoruz.

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.