Cep Telefonlarına Zam Geliyor!

Cep telefonlarındaki bandrol oranları Bakanlar Kurulu tarafından \%7'den \%10'a yükseldi. Zam kapıda olabilir...

Son zamanlarda yükselen kurdan dolayı zam üstüne zam geliyor, bunlara bir yenisi daha ekleniyor. Yüksek kurdan dolayı üst segment telefonların fiyatları bir anda 4.000 TL'ye kadar yükseldi. Kur farkından dolayı haklı olarak yapılan zamdan sonra yeni bir zammın geleceği bugün açıklandı.

Resmi Gazete'de yayınlanan yazıya göre; Bakanlar Kurulu bandrol oranını yüzde 7'den 10'a çıkartıldı. Bu %3'lük bandrol zammının, fiyatlara 2018 yılının başından itibaren yansıması bekleniyor. Telefon fiyatları adeta otomobiller ile kıyasıya mücadele ediyor. Bakalım fiyatlar ne kadar yükselecek.

Zamma ilişkin Resmi Gazete'de; "3093 Sayılı Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu Gelirleri Kanunu Uyarınca Radyo, Televizyon, Video ve Birleşik Cihazlar ile Bunların Dışında Kalan Radyo ve Televizyon Yayınlarını Almaya Yarayan Her Türlü Cihazdan Alınacak Bandrol Ücretlerine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar'ın yürürlüğe konulması; alınan Kanunun 4 üncü maddesine göre, Bakanlar Kurulu'nca 24/7/2017 tarihinde karar alınmıştır." ifadeleri yer aldı.Henüz telefonlara ne kadar bir zammın Siz telefon zamları hakkında ne düşünüyorsunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.