Chrome 55 Gelince Flash Player Desteği Kaldırıldı!

Google uzun zamandır Flash Player'dan vazgeçeçeginin sinyalini veriyordu, ancak bugün Google'ın Chrome 55 sürümü geldi...

Google geçen yıl Chrome'dan Adobe Flas Player'i kaldıracağını söylemişti. Günümüze göre daha yavaş ve güvenlik açıkları ile dolu olan Flash Player'ın yerine Chrome kullanıcılaın pek hoşuna gitmemişti. Ancak bugün itibarı ile Flash Player'den vazgeçen Google Chrome ile yola devam edeceğini resmen açıkladı. Google bugün Chrome 55 desteğini kullanarak Flash Player desteğine tamamen son verdi. Flash Player'ın yerine glen Chrome 55'in HTML5'e geçiş yapması daha hızlı ve daha güvenli olacak.

Chrome nasıl olsa destekliyor diye hala Flash Player tabanlı oynatıcıların ve içeriklerin yer aldığı siteler bulunuyor. Chrome'dan da bu desteğin kalkmasından sonra umarız söz konusu sitelerin HTML5'e geçiş süreçleri hızlı olur. Hali hazırda HTML5'i; YouTube.com, Facebook.com, Yahoo.com, VK.com, Live.com, Yandex.ru, OK.ru, Twitch.tv, Amazon.com ve Mail.ru siteleri destekliyor. Bu desteğin önümüzdeki yıl daha da artacağını tahmin ediyoruz.

Google Chrome 55 sürümünü; Windows, macOS ve Linux kullanıcıları bugünden itibaren indirebilir ve kullanabilecekler. Chrome'un Android ve iOS uygulamaları ise önümüzdeki günlerde güncellenecek.

Siz Google'ın Chrome 55'i kullanmaya başladınız mı?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.