Chrome 57'ye Güncelleme Geldi!

Google geçtiğimiz günlerde yayınladığı Chrome 57 güncellemesi ile beraber bazı hataları düzeltti...

Dünyada en çok kullanılan internet tarayıcısı Chrome, agresif RAM tüketimi ile beraber pil ömrünüde erken bitiriyor. Google geçtiğimiz günlerde yayınladığı güncelleme ile RAM konusunda çözüm bulmasada pil tüketimi açısından Chrome'u dizginlemeyi başardı.

Chrome 57 güncellemesinin ardından arka plan sekmelerinin aşırı gün kullanımını engelleyerek pil sorununu çözdü. Chromium bloguna göre;arka plan sekmeleri, Chrome'un güç tüketiminin üçtr birini oluşturuyor. Bu sebeple onları kontrol altında tutmak için, tarayıcının pil üzerinde olan etkisini en aza indirecektir.

Chrome'un sayfa görünürlüğü API 10 saniye sonra arka planda çalışan sekmeleri kontrol altında tutmakta. Bunlarla beraber gerekli olmadığı sürece API tam kapasitede çalışmayacak ve sayede güç tükeminde tasarruf edebileceksiniz.

Chrome ekibi, bu yeni mekanizmanın, arka plan sekmelerinin %25 daha az uygulamayı meşgul edeceğini ve enerji tüketeceğini söylüyor. Chrome 57 sürümünü Ayarlar>Hakkında bölümünden yükleyerek siz de batarya tüketiminde tasarruf sağlayabilirsiniz.
Siz Chrome 57'yi nasıl buluyorsunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.