Çin'de WhatsApp Engeli!

Çin dünyanın popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp'a erişim engeli getirdi...

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması Çin hükümeti tarafından engellendi. WhatsApp dışındaki bütün ağlar çalışmaya devam ediyor. Bunlar Facebook, Twitter, Instagram.

WhatsApp'ta bir süre görüntülü konuşma ve bazı özelliklerinin kullanılması yasaklanmıştı. Şimdi ise WhatsApp tamamen yasaklandı.
WhatsApp'a erişim engeli kapsamında standart metin mesajları dahil olmak üzere bütün özellikler devre dışı bırakıldı. Çin hükümetinin WhatsApp'ı engellemesi çok şaşırtıcı olmadı. Çünkü WhatsApp şifrelenmiş mesaj özelliği ile kullanıcılarının konuşmalarının takio edilmesi neredeyse imkansızdı.

Yaşanan erişim engeli sonrasında birçok kullanıcı Çin'in popüler mesajlaşma uygulaması olan WeChat'e geçiş yapmak zorunda kaldılar. WeChat geçtiğimiz günlerde gizlilik ayarlarında değişiklik yaptığını ve istenilen takdirde bilgilerin bir çoğunun Çin hükümeti ile paylaşacağını açıklamıştı. Çin hükümetinin Facebook ve Instagram'dan sonra WhatsApp'ı da engellemesinden sonra Facebook cephesinden açıklama beklenmektedir.

Siz Çin'de WhatsApp'ın kapatılması hakkında ne düşünüyorsunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.