Dokunmatik Ekran Telefon Kullandığınız Parmağınız Diğerinden Büyük Mü?

Yapılan araştırmalar sonucunda hayatımızın vazgeçilmezleri arasında olan dokunmatik ekranlardan dolayı baş parmağınızın diğerlerinden daha büyük olacağı iddia ediliyor...

Yeni apılan çalışmalar sonucunda Birleşik Krallık'ta 20 yeişkinden 1'inin telefon kullandığı parmağının diğerinden uzun olduğu anlaşıldı. Birleşik Krallık ve Türkiye'nin telefon ve nüfus oranını düşünecek olursak belkide Türkiye'de bu oran daha fazla çıkabilir. Dokunmatik telefonların uzun süreli olarak kaydırma hareketi yaparken kasların zorlanmasına ve genişlemesine neden olduğu muhtemel.

Parmakların öbüründen daha büyük olduğunu düşünen katılımcıların parmak büyüme artışı diğer parmaklara nazaran % 15 civarında yani buda az bir oran değil. Akıllı telefonlar hayatlarımızın bir parçası olduğu bir gerçek basma ve kaydırma gibi hareketleri ile hayatımızın merkezi haline geldiğini söyleyebiliriz. Yani vucut organlarımız buna uyum sağlamaya çalışıyor. Ütoptik bir tahminde bulunmak gerekirse ileride belkide yüzyıllar sonra torunlarımızın parmakları orantısızca büyümüş bir şekilde gelişmiş olabilir.

Peki sizde dokunmatik ekran telefon kullanıyorsanız baş parmagınızda büyüme var mı?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.