Drone'la Bir Kadını Bayıltan Adama Hapis Cezası Verildi!

Amerikalı bir adam kullandığı Drone ile yanlışlıkla bir kadını bayıltı ve birkaçgün hastanede tedavi görmesine neden olduğu için 30 günlük hapis cezası verildi...

Amerikalı 38 yaşındaki Paul Skinner 2015 kontrolden çıkan drone cihazının kontrölünü kaybedince bir kadının kafasına sertçe çarpmayı başardı. Amerikalı adam tasarladığı Drone ile kadının kafasına çarptıktan sonra kadın hastaneye kaldırıldı ve birkaç gün gözetim altında tutuldu. Yaşanan kazadan dolayı 30 günlük hapis ve 500 dolar para cezası verildi.

Neredeyse 1.5 yıl süren davanın ardından 38 yaşındaki Paul Skinner, Seatle Belediye Mahkemesi Yargıcı Willie Gegory tarafından suçlu bulundu. Yaşanan çarpışma her ne kadar kaza ile olduğu bilinsede Paul Skinner cezadan kurtulamadı.

Son yıllarda ABD'de drone ile yaşanan kazaların çoğalmasıyla beraber bir dizi para cezası verilirken son yaşanan drone kazasında ilk kez hapis cezası verildi.

Cezanın sebebi, drone uçuşunu düzenleyen birkaç kanun tasarısının son iki yıl içinde Kongre'den geçmesi. Washington'daki parlamenterler özellikle drone'ları hedef alan yeni düzenlemeler hazırlamak da istiyorlar, zira drone destekli bir terörist saldırıdan çekiniyorlar.

AUVSI Başkanı Brian P:Wynne ise The Tribuner gazetesi ile paylaştığı mektupta bunları dile getirdi; "Bu tür yasalar federal kanunlarda tutarsızlıklar yaratacak, yeniliği engelleyecek ve büyüyen insansız uçak sektörünü tehlikeye atacak." ifadelerini kullanıyor.

Sizce Drone kullananlara eğitim vermek gerekir mi?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.