Dünyanın En Çok Satan Akıllı Telefonu!

Apple'ın akıllı telefonu iPhone 6S dünyanın en çok satan telefonu oldu. Strategy Analytics ve Kantar yılın ikinci çeyreğinde iPhone 6S satış rekoru kırdı...

Dünyada satış rekorları kıran Apple'ın akıllı telefonu iPhone 6S modeli oldu. Akıllı telefon pazarının nabzını tutan iki önemli firma Strategy Analytics ve Kantar 2016 yılının ilk çeyreğinde dünyanın en çok satan telefonununun iPhone 6S olduğunu açıkladılar. 3 aylık süreçte küresel çapta akıllı telefon satışlarının %4.2’sini iPhone 6S oluşturmakta. İkinci sırada %2.5 ile iPhone 6, üçüncü sırada ise %2.4 ile Galaxy S7 yer almakta.

Alınan bilgilere göre Apple'ın akıllı telefonunun zirvede olmasına neden olarak 4K video kaydedebilme, büyük dokunmatik ekranı, üstün donanımlara sahip olması ve güvenliğin en üst seviyede olduğu parmak izi okuyucu özelliklerine sahip olması. iPhone SE’nin satışların da ilginç bir şekilde iyi gidiyor. Aynı raporda %11 ile iPhone 6S ve %9 ile Galaxy S7’nin ardından ABDnin en çok satan üçüncü telefonu olan iPhone 6SE (%5) olmuş. Buna da iPhone SE’nin 399 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulması sebebiyle yıllık geliri düşük olan, daha çok genç kesimin bu cihaza yönelmesi muhtemel.

iPhone 6S'in özellikleri sizi cezb ediyor mu?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.