Duvar Kağıdı Şarjınızı Nasıl Etkiler!

Araştırmamıza göre duvar kağıtlarının şarj kullanımını nasıl etkilediği ve hangi duvar kağıtları şarjınızı az tüketir haberimizde...

Herkesin başına gelen olayların en başında hiç beklenmedik anda şarjınızın bitmesi ve telefonunuzun sizi yarı yolda bırakması, birçok kişi bunun önüne nasıl geçeceğini bilmediği için bu şekilde devam ediyordu. Fakat son yapılan araştırmalar sonucunda Galaxy S7 Edge, OnePlas 3 ve Nexus 6P modellerinde yapılan testler sonucunda cihazlarınızın şarjının ne kadar dayandığını öğreneceksiniz. Her üç telefonda yapılan testler sonucunda duvar kağıdının renk seçiminin şarjınızı nasıl etkilediğini gözler önüne seriyor.

OnePlas 3 modelinde beyaz duvar kağıdı kullanıldığı zaman 1156 mW güç tüketimi ve siyah duvar kağıdı kullanıldığı zaman 631 mW güç tüketimi ve normalde kullanıldığında 705 mW pil tüketimi yapıyor.

AMOLED ekranlara sahip olan cihazlarda Galaxy S7 edge telefonda beyaz duvar kağıdı kullandığınızda 1078 mW güç tüketimi yaşıyor, siyah duvar kağıdı kullandığınız vakit 615 mW güç tüketimi normal duvar kağıdı kullandığınızda 788 mW pil tüketiyor.

Nexus 6P model cihazınızda beyaz duvar kağıdı kullandığınızda 1309 mW güç tüketimi siyah duvar kağıdı kullanımında 631 mW güç tüketimi sıradan duva kağıdı kullandığınızda 705 mW şaarj tüketiyor. Yapılan araştırmalar sonucunda siyah duvar kağıdının oldukça şarjı tasarruflu kullandığını görüyoruz. Yani cihazımızın fazla şarj tüketmemesi için sade ve siyah renklerin hakim olduğu tonları kullanmanızı tavsiye ederiz. Kullandığınız akıllı telefonlarda gece modu seçeneğinizi aktif ederek şarj tüketiminizi azaltabilirsiniz.

Sizin telefonunuzun şarjı kaç saat dayanıyor?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.