Elektronik Sigara Çılgınlığı Son Hızla Devam Ediyor!

Ülkemize girmesi yasak olduğu halde nerdeyse birçok kişinin elinde elektronik sigarayı görmeniz mümkün...

Son zamanlarda sigarayı bırakmak için kullanılan yöntemlerden birtanesi eketronik sigara oldu. Elektronik sigaranın Türkiye'ye girişi yasak ve satışı ve kapalı alanda kullanılması yasak olduğu sızdırıldı. Bütün bunlara rağmen yeterli denetim yapılmadığı için elektronik sigaraların internet ve sosyal medya üzerinden satışı yapıldığı tespit edildi. Interpress’in medyada elektronik sigara hakkında çıkan haberlerden derlediği incelemeye göre, ülkemizde yasak olmasına rağmen elektronik sigara içenlerin sayısının hızla arttığı belirlendi.


Tartışmalar bitmiyor: Yararlı mı zararlı mı…

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) e-sigaranın, sigara bırakma tedavisi olarak kabul edilemeyeceğini açıklarken, bazı uzmanların elektronik sigaralarda da diğer sigaralarda olduğu gibi çeşitli kimyasalların bulunduğunu ve en az diğer tütün ürünleri kadar sağlık sorunlarına yol açtığı konusunda görüş bildirdiği saptandı.

Öte yandan medyada zaman zaman patlama haberleri ile de gündeme gelen e-sigaranın satan ve içenler tarafından normal sigaraya göre daha az zararlı olduğu ve sigarayı bırakmaya yardımcı olduğunu öne sürdükleri görüldü. Konu ile ilgili medyada çıkan haberleri inceleyen Medya Takip Ajansı Interpress’in televizyon, internet ve yazılı basında yapmış olduğu araştırmaya göre, yılbaşından bu yana elektronik sigara hakkında medyaya 3 bin 323 haber yansıdığı tespit edildi.

Sizce elektronik sigarada normal sigara kadar zararlı mı?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.