Eski Gmail'i Yenisi İle Değiştirme!

Bir süre önce açtığınız gmail hesabınızan sıkıldınız yada değiştirmek istiyorsanız nasıl yapacağınız haberimizde...

Yıllarca kullandığınız Gmail hesabınızı kapatmak yada değiştirmek istiyorsunuz ancak size gelecek önemli mailler olduğunu düşünüyorsanız, eski mail hesabınız üzerinden mailleri almaya devam edebilirsiniz. Bunu yapmanız için yapmanız gerekenleri sizler için sıraladık.

1) Eski Gmail hesabınıza gidin.

2) Dişli çark simgesine tıklayın ve ardından Ayarlar'a tıklayınız.

3) Yönlendirme ve POP / IMAP sekmesine tıklayın.

4) Gelen POP İndirme bölümünde, tüm postalar için etkinleştir diyin. Burada, eski adrese postalara ne olacağını da seçebilirsiniz. POP'daki açılır menü aracılığıyla, tercih ettiğinize bağlı olarak eski bir kopyayı bırakabilir, okundu olarak işaretleyebilir, arşivleyebilir veya silebilirsiniz. Bunun ne olması gerektiğini bilmiyorsanız, varsayılan ayarda bırakın (kopyayı gelen kutusuna bırakın).

5) Aşağı kaydırın ve Değişiklikleri Kaydet'i tıklayın. Şimdi oturumu kapatın ve yeni Gmail hesabınıza gidin.

6) Bir kez daha dişli çark simgesine tıklayın ve ardından Ayarlar'a tıklayınız.

7) Hesaplar ve İçe Aktarma sekmesine tıklayın.

8) Dördüncü bölümde, Başka hesaplardan gelen e-postayı kontrol edin , Bir e-posta hesabı ekle'yi tıklayın .

9) Açılan pencerede, eski e-posta adresinizi girin ve tıklayın İleri . Sonraki ekranda seçmek diğer hesabıma (POP3) alma e-postaları ve ardından İleri'ye gidin.

10) Burada şifrenizi girebilir ve iletileri eski hesabından silmek isterseniz , alınan iletilerin bir kopyasını sunucuda bırak onay kutusunun işaretli olmadığından emin olun.

11) Ayrıca, gelen iletileri etiketle'yi işaretleyerek eski adresinize gönderilen e-postaların kolayca bulunmasını ve yeni hesap postalarınızla karıştırılmamasını sağlayabilirsiniz.

12) Varsayılan etiket eski e-posta adresidir ancak bunu, seçeneğin sağındaki açılır kutuyu tıklayarak değiştirebilirsiniz.

13) İstediğiniz ayarları seçtikten sonra, Hesap Ekle'yi tıklayın.

Bu sayede, kişileriniz hızla yedeklenirken tüm eski e-postalarınız (yavaşça) aktarılır ve tüm yeni e-postalar da yeni e-posta hesabınızda görünmeye devam eder.

Sizde eski Gmail hesabınızdan mail almak istiyor musunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.