Ev Fiyatına İlk iPhone Satılıyor!

Apple'ın gözde telefonu ilk iPhone modeli 2007 yılında kullanıcıları ile tanışmıştı. Şimdi ise Apple'ın ilk telefonu iPhone eBay üzerinden rekor fiyatla satışa sunuldu...

Apple'ın telefonları için fiyatından hep şikayet ederler ama bu sefer kullanıcılar haklı. Şirketin 2007 yılında satışa sunduğu ilk telefonu iPhone ev fiyatına satışa sunuldu. İlk iPhone modeli eBay üzerinden rekor bir fiyatla satışa sunulan telefonun jelatini bile halen üzerinde Theappleipodbay isimli kullanıcı 8 GB'lık iPhone modelini ev fiyatına satıyor.

Apple'ın ilk gözde telefonu iPhone'un özelliklerini kısaca hatırlayalım; 11.6 mm kalınlığında ve 135 gram ağırlığında olan ilk iPhone, şimdiki telefonlarla karşılaştırdığımızda kalın gibi gözüküyor. Fakat bu telefonun döneminde en büyük rakibi Nokia N95'e bakacak olursak, iPhone'un ne kadar ince olduğunun farkına varıyoruz. 320 x 480 piksel çözünürlüğünde TFT LCD kapasitif ekran kullanan firma, dönemine göre yüksek sayılabilecek çözünürlük ve ekran kombinasyonunu, fark yaratan kapasitif ekranla bizlere sunuyordu.

Gücünü 412 MHz hızında çalışan tek çekirdekli ARM 11 işlemciden alan telefonun grafik işlemcisi ise PowerVR MBX'di. Cihaz 128 MB eDRAM, 4/8 ve 16 GB dahili hafıza seçenekleri, LED flaş desteği olmayan 2 Megapiksel kamera gibi özelliklere sahip olan ürün, 8 saat konuşma süresi sunabiliyor, 24 saatte müzik dinletebiliyordu. 9 Ocak 2007'de satışa sunulan iPhone, 6.1 milyon satış rakamıyla dikkatleri üzerine çekti.

ilk iPhone, eBay üzerinde tam 24.499.999 dolara yani yaklaşık 90 milyar TL'ye satılıyor. Açık arttırmaya sunulan ilk iPhone'u hemen almak için bir ev fiyatını gözden çıkarmanız gerekiyor.

Siz ev yerine iPhone telefon alır mısınız?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.