Facebook Live İle İntiharı Önleyebileceksiniz!

Facebook intiharı önlemek için araçlarında yenilikler yaptığını duyurdu...

Bildiğiniz üzere son zamanlarda Facebook'ın Canlı yayın özelliği ile intihar edenlerin sayısı giderek çoğalmaya başladı. Bunun üzerine Facebook intiharı önlemek için yeni araçlar eklediğini duyurdu. Kullanıcılarına daha güvenli bir platfom sağlamak isteyen Facebook bu alanda global, ruh sağlığı alanında uzman kişilerle çalışmalar yapacak.

Facebook'un yapacağı yenilikler sayesinde intiharı önlemek için artık Facebook Live'a entegre edilecek. Canlı bir video izleyen kişler videoyu yayınlayan kişi ile direk olarak ulaşma veya şikayet etme gibi seçenekleri sunacak. Facebook aynı zamanda şikayet eden kişilere nasıl bir yol izlemeleri gerektiğini gösteren kaynaklarda sunacak.

Facebook, intiharı önleme araçlarına ek olarak platformdaki insanların, ailelerinin ve arkadaşlarının desteği ile daha fazla insana destek vermeyi hedefliyor. Diğer yandan, canlı video yayını yapan kişinin ekranında da çeşitli kaynaklar belirecek. Yayın yapan kişi, bir arkadaşıyla iletişime geçmeyi, yardım hattına ulaşmayı veya ipuçlarını incelemeyi seçebilecek.

Siz Facebook'un yeni özelliğini beğendiniz mi?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.