Facebook Messenger'a SMS Geliyor!

Artık SMS'lerinizi Facebook Messenger'dan görebileceksiniz...

Facebook mesajlaşma alannının her yönüne el atıyor şimdi ise SMS'leri Facebook Messenger'dan almayı başlatıyor. Geçtiğimiz aylarda Instagram ve WhatsApp gibi birçok uygulamayı kendi bünyesine katmayı hedefleyen Facebook SMS'leride Messenger ile entegre ederek kendi uygulamasından yönetilmesini sağlayacak.

2012 yılında da bu uygulamayı hayata geçirmek isteyen Facebook daha sonra iptal etmişti. Ancak yeniden işe koyulma zamanı dedi ve kolları sıvadı. SMS Messenger üzerinden video, ses, metin ve resim göndermenin yanı sıra emoji ve konum paylaşımı yapabilmenizide sağlayacak. Fakat GIF göndermek , sesli aramalar ve para göndermek isterseniz Facebook Messenger kullanmanız gerekecektir.

Facebook SMS'i Messenger ile kullanan kişilere mesajların sunucuda saklanmayacağını ve satandart SMS protokolü hücresel verileri üzerinden alınacağını duyurdu. SMS’i Messenger ile entegre olarak kullanmak istemek kullanıcının isteğine kalmış bir şey ve kullanmak için Messenger’da Ayarlar’dan SMS’e dokunun ve "Varsayılan SMS uygulaması" seçeneğini aktif hale getirmeniz yeterli olacaktır. Bu özellik şimdilik Android kullanıcılarına sunuldu.

Peki siz Facebook Messenger'a SMS gelmesini nasıl buldunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.