Facebook Olaylardan sonra Safety Check Devreye Koydu!

Dün gece Florida'da Amerika tarihinin en kanlı terör saldırısı gerçekleştikten sonra Facebook Safety Check özelliğini kullanıcılara sundu...

ABD'nin Florida bölgesinde Orlando şehrinde dün gece saat 2 gibi bir gay külübüne silahlı saldırı gerçekleştirildi. Polis saldırganı belirledi ölenlerin sayısı en az 51 yaralıların ise 54 olduğu bilinmekte. Facebook bu olaylardan sonra Safety Check özelliğini devreye koydu. Salgın, doğal afet herhangi bir saldırı veya olağan üstü durumda kişilerin yakınlarına ulaşması amacıyla geliştirilen bu özellik oldukça kolay çalışıyor. Facebook, hesap sahibinin en son giriş yaptığı yeri baz alarak felaket bölgesine yakın olan kişilere bir bildirim gönderiyor.

Hesap sahibi kendisine gelen bildirimi güvendeyim ya da felaket bölgesinde değilim şeklinde cevaplayarak durumu bildirmiş oluyor. Ayrıca bu özellik sayesinde hesap sahibi kaç arkadaşının güvende olduğunu, kaçının kendisine gelen bildirime cevap verdiğini ve kaç arkadaşının bildirime dönüş yapmadığını da görebiliyor.

Facebook bu özelliği ilk kez Paris'teki terör saldırıları zamanın da aktif etmişti. Bunu dışında Ankara'daki terör patlamasında da devreye sokmuştu. Bundan önceki Ankara ve Beyrut saldırılarında aktif değildi ve insanlar haklı nedenlerle eleştirmişti bu durumu. Bunun üzerine Mark Zucberg özelliğin Paris'teki olaylarda deneme olarak devreye koyuduğunu ve önümüzdeki dönemlerde yaygın olarak kullanılacağını duyurdu.

Peki siz Safety Check özelliğini nasıl buldunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.