Facebook, WhatsApp için Verdiği Sözü Tutmadı!

Facebook, WhatsApp'ı satın alacağı zaman Avrupa Komisyonunu meğer yanıltmış.

Facebook, WhatsApp'ı uzun bir süre boyunca satın almak istedi. Sonunda başardı ancak Avrupa Komisyonuna bu bilgileri vermedi. Facebook'a bu nedenle ağır ceza yaptırımları olabilir. Daha önce sizlerle buradan WhatsApp hesabınızı Facebook'a bağlanmasıyla ilgili bir haber paylaşmıştık. Facebook hesaplarını bağlama seçeneği sunulduğunda bu bağlantı aracılığıyla Facebook hesaplarınızda arkadaş önerileri daha iyi geliştirilecekti.

WhatsApp kullanıcıları telefon numaralarını Facebook ile bağlantılı olmasını eğer istemiyorsa bu bağlantıyı ortadan kaldırabiliyordu. Ancak bu durumda sonra Avrupa Komisyonu ile Facebook ters düştü. Şimdilerde ise Avrupa Komisyonu Facebook'u WhatsApp ile 2014 yılında birleşmesine ilişkin soruşturma esnasında yanıltıcı bilgi vermesi nedeniyle suçlamaya devam ediyor.

Öyle ki Facebook, WhatsApp'ı satın aldığı zaman sosyal medya ağlarıyla bağımsız olacağını Komisyon'a iletmiş. Ancak Komisyon, bu sözün tutulmadığını iddia etti Facebook'un da bu iddialara en yakın zamanda cevap vermesi lazım. Çünkü AB rekabet politikasından sorumlu olan Komisyon Üyesi Margrethe Vestager konuyla ilgili Facebook'un bu iddialara cevap vermediğini komisyona yanıltıcı bilgi verdiğini fakat birleşme sırasında Komisyon'a doğru bilgi vermekle yükümlü olduğunu açıklayarak Facebook'tan bir cevap beklediklerini duyurdu.

Facebook'un Avrupa Komisyon'a 31 Ocak 2017'ye bu iddialara yanıt vermesi gerekiyor. Bakalım önümüzdeki günlerde bu durum nasıl bir hal alacak?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.