Facebook'ta Virüs Alarmı!

Facebook'ta ortaya çıkan virüs ne kadar zararsız görünsede tehlike saçıyor, virüsten korunmak için yapmanız gerekenler ve detayları...

facebook/" class="tag-url tag-type-1" title="facebook">Facebook'ta virüslerin ve tehlikeli yazılımların kol gezdiği bir virüs daha ortaya çıktı. Zararsız görünmesine rağmen bu virüs bilgisayarınıza zarar verebilir. "Peki ama bu virüs nasıl nerden bulaşıyor diye soranları duyar gibiyim" Zararlı virüs dediğimiz yazılım Facebook hesabınıza gönderilen SVG olarak gelen görsel dosyasında aslında virüsü taşıyor. JPEG formatının tam tersine JavaScript kodu ile rahatça gömülebilen SVG formatı Google Crome tarayıcılarını hedef almış vaziyette.

Size gönderilen SVG türündeki dosyayı açtığınızda YouTube'a kanalına benzeyen "kerman.pw" sayfası açılmakta. Videoyu oynatmak istediğinizde eksik eklenti olduğunun uyarısını veriyor ve eklentiyi indirmeniz gerektiği söyleniyor. Codec görünümünde olan eklentiyi indirdiğiniz takdirde virüs bulaşmış oluyor. Facebook virüsünden korunmak için tanımadığınız kişlerden gelen dosya veya fotoğrafları açmamanızı tavsiye ediyoruz.

Sizin bilgisayarınıza daha önce virüs bulaştıysa nasıl kurtuldunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.