Galaxy Note 7'nin Arama ve Mesaj Hizmetlerine Son Verilecek!

Samsung'un phablet telefonu olan Galaxy Note 7 patlama haberilerinden sonra geri iade edilmesi istendiği halde kullanmaya devam edenlere mesaj ve arama engeli geliyor...

Samsung Galaxy Note 7 ile yaşadığı patlama olayları ile itibarını zedelemesinin yanı sıra sadık kullancılarınında telefonları iade etmemesi olası bir patlama haberinin daha yaşanmasına yol açabileceği düşünülerek Yeni Zelanda'dan değişik bir engelleme kararı alındı.

Yeni Zelanda'lı Telecommunications Forum (TCF) operatörü, Samsung Galaxy Note 7'yi kara listeye aldıklarını söyledi. Bildiğiniz gibi operatörler, üyelerinin hangi telefonu kullandığını görebiliyor. Telecommunications Forum da Galaxy Note 7 kullanan kullanıcılarını kara listeye alarak, mesaj gönderme ve arama yapma hizmetlerini engelleyecek. Bunu sanırız Galaxy Note 7 kullancılarına çaydırıcı olması için yapıyor.

Önümüdeki ay yürülüğe girecek olan karar ile kara listeye alınan Galaxy Note 7'nin arama ve mesajlarında engelleme olacağı açıklandı. Şu anda sadece Yeni Zelanda'da gerçekleşmesi bekleniyor. Bakalım Türkiye'de operatörler insanların sağlığını ön plana alarak erişim engeli sağlayacak mı?

Sizce Galaxy Note 7 için alınan bu karar ne kadar doğru?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.