Galaxy S8 ile Gelen Bluetooth 5 Bizlere Neler Sunacak!

Çiçeği burnunda Galaxy S8 Bluetooth 5.0 teknolojisine ilk yer veren telefonlardan biri oldu. Bluetooth 5.0 bizlere neler sunacak?

2016 yılının Aralık ayında Bluetooth 5.0 teknolojisini resmi olarak sizlere duyurmuştuk. Bluetooth 5.0 teknolojisi ile yüksek hız sunan şirketlerden ilki Samsung oldu.

Bluetooth 5 Bizlere Neler Sunacak?

Bluetooth 5.0 ile daha önceki Bluetooth 4.2 standartlarına göre 3 kat daha hızlı ve 4 kat daha fazla kapsama alanına sahip, 8 kat daha hızlı veri aktarımı gerçekleştiriyor. loT için önemli bir gelişme olan Bluetooth 5 cihazlar arasındaki bağlantıyı en yüksek seviyede kuracaktır.

Kapsama alanın genişlemesi: özellikle akıllı evlerde size kolaylık sağlayacak. Mesela oturma odasından salondaki klimayı Bluetooth 5 ile sinyal sorunu yaşamadan kolayca açabileceksiniz. Düşük enerji tüketimi ile cihazların bataryasını zorlamayacak olan Bluetooth 5'in daha çok endüstriyel alanda farkını belli etmesi bekleniyor.

Önümüzdeki yıllarda tanıtılacak olan loT tabanlı cihazlarda, bilgisayarlarda ve mobil cihazlarda kullanılması beklenen Bluetooth 5 teknolojisi diğer Bluetooth sürümlerine göre daha güvenli olması ile dikkat çekmekte.

Siz Bluetooth 5.0 ile gelen Galaxy S8 hakkında ne düşünüyorsunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.