Galaxy S8 Satışları Galaxy S7'yi Geride Bıraktı!

Samsung'un çiçeği burnunda telefonu Galaxy S8 satışları firmanın yüzünü güldürdü...

Samsung'un geçen ay tanıtımını yaptığı amiral gemisi modeli Galaxy S8 ve Galaxy S8+ satışa sunulmasının ardından rekora koştu. Galaxy S8 için rekor ön sipariş alan Samsung söz konusu satışlar olunca yüzünde güller açılıyor. Elde edilen bilgilere göre Galaxy S8 satışlarının Galaxy S7'yi ezip geçtiğini ve ikiye katladığını söyleyebiliriz.

Galaxy S6 ve Galaxy S7 piyasaya sunulduktan sonra 10 milyon barajını piyasaya çıkışlarından sırası ile 75 ve 74 gün sonra aşmayı başarmıştı. Galaxy S8 ise Kore'de ilk iki günde 550.000'den fazla ön sipariş aldı. Galaxy S8'in ön siparişlerinin toplamı ise 1 milyonu geçti. Bu sayede Galaxy S8, Kore'deki telefon pazarında %60'lık bir orana sahip oldu.

Analistler Galaxy S8 ve Galaxy S8+'ın yıl sonunda 50.4 milyon satış rakamına ulaşmasını bekliyor. Eğer Galaxy S8 satışları beklenildiği gibi giderse; şirket tarihinin en fazla satan telefonu Galaxy S8 olacak. Sunmuş olduğu özellikler ile Android pazarına rakipsiz giriş yapacak olan Galaxy S8'in satışlarının Ekim ayında satışa sunulacak olan iPhone modellerinden sonra biraz düşüş yaşaması bekleniyor.

Siz iPhone telefonlardan sonra Samsung'un yüzde kaçlık düşüş yapacağını düşünüyorsunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.